[ Ung med hund och valpkurs. ]

I måndags och idag har jag gått på ett läger, tass i hand, har två dagar kvar. I vilket fall, Freja lär sig en hel del.
Första dagen på UMD (ung med hund), tränade vi lite ögonkontakt, agility och lite anant roligt. Agility var mycket roligt tyckte både Freja och jag. Speciellt tunnlarna var roliga för Freja. Hon rusade in och ut genom dem väldigt fort, först sprang hon genom den första och sedan direkt på den andra utan att jag hann fånga henne, men tillslut förstod hon att hon kunde stanna lite efter också. Hoppa var inte riktigt lika roligt, fick hoppa små baby-hinder. Haha!
Idag tränade vi först en del med att stanna och sedan vänta medan man backar och så. Inte så lätt för en liten valp som gärna vill vara nära. Men gick väldigt bra tillslut. Sedan pratade vi bl.a. om hur vargen blev hund och om freestyle. Så fick vi välja en varsin konst att lära hundarna, så just nu håller jag på att lära Freja att gå slalom mellan mina ben. Går väldigt bra!
Hon har skaffat sig en vän på kursen också, en Jack Russell nämnd Whiskey. Han vill dock inte leka med henne utan försöker smått att uppfostra henne.

På valpkursen pratade vi om raserna och lite passivitets träning. Tränade att hunden ska vänta med att få t.ex. godis eller så innan man säger varsågod. Bra om man råkar tappa någonting hon inte får ta, så som lök eller choklad. Gick väl ganska bra.
Har dock inga speciellt nya bilder att uppdatera med. Men men...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Tillbaka till startsidan
Trackback
RSS 2.0