[ Apport! ]

Måste bli bättre på att uppdtaera här. I vilket fall, Freja gör stora framsteg här i livet. Hon har ju varit ganska bitig, så att säga. Men det har blivit mycket bättre nu, dock kan hon lätt bli lite naffsig efter promenaderna. Då troligtvis för att hon inte vill att de skall ta slut.
Husse har även gjort en rolig leksak åt henne. Det är som en stor träbit, med tre olika hålor som man kan sätta för lite olika saker. T.ex. en annan träbit med ett littet handtag på (ett sådant där runt som vi hade på lådorna och skåpen förrut) som hon ska lyfta upp med munnen så ligger det någonting gott under. Den uppskattas väldigt mycket. Hon blir lite frustrerad ibland bara när hon inte får upp vad det nu är som sitter för, men envis är hon så hon prövar igen och igen tills hon får upp någonting.
En sak som har blivit betydligt bättre är att gå i koppel. Visserligen är det ju inte perfekt men mycket bättre än tidigare.

Idag har vi även tränat att apportera. Går jättebra ända tills hon tröttnar, då lägger hon sig ned eller börjar leka med det man har kastat. Men så länge hon vill så går det väldigt bra. Håller även på att träna saker som sitt och stå.
Vi har märkt att hon tycker väldigt mycket om smultron också. De är mycket goda, säger Freja och håller man inte helt koll på henne under promenaderna slinker det lätt ned ett par stycken. Så det är ingen kantarellhund vi har, vi har en smultronhund! Haha!


[ Vaccin ]

Jag insåg nyss, medan jag satt och fixade till en liten text, att jag borde skriva av vad som har hänt de senaste två dagarna.
I går, vad blir det... I söndags, var vi och hälsade på mina farföräldrar. Det blev en ganska lång bilresa men hon sov största delen av den, förutom när vi var ute och rastade henne. Det var väldigt intressant när vi kom fram, de fanns så mycket lukter och saker att se på! Och så många djur, hon lyckades skrämma de stackars hönorna dock. Kalvarna var intressanta att stå och titta på. Det gick väldigt bra och Freja var väldigt snäll.

Idag så var vi hos veterinären och tog en spruta, sista valpsprutan. Mot parvo, valpsjukan, kennelhostan och så var det någonting mera som jag inte riktigt kommer ihåg vad det var. Det gick väldigt bra men sticket var lite läskigt och gjorde ont. De fick försöka två gånger innan de lyckades få i henne vaccinet. Det kan inte vara lätt för en liten valp (som jag skulle anse som stor valp, hon växer så det knakar) att ta sprutor, de vet ju inte vad som kommer hända och helt plötsligt sticker det bara till i nacken på dem. Men det gick bra tillslut så då var hon lugn. Veterinären sade att hon såg väldigt fin ut.

Så det är vad hon har varit med om. Nu ligger hon och sover, den lille plutten.

[ Ponnysar ]

Länge sedan jag skrev någonting i den här saken. I vilket fall, har koppeltränat en hel del nu och det går bra, hon lär sig snabbt den lilla plutten. Just nu ligger hon i mitt knä och vilar sig. Hon har fått hälsa på Batman och Strix (ponnysar) vilket inte alls var farligt, tvärt om skulle hon slicka dem på mulen. Batman tyckte dock att det var lite obekvämt så han bakade undan lite men Strix hade ingenting emot att få sin mule tvättad.
Vi har även biltränat en hel del, inte alls konstigt. Den lilla pälsbollen bara sover. Vi har även varit och tittat lite på sjön Lången som ligger i närheten.

Borde egentligen skriva mera men kommer inte på någonting att skriva om så bjuder på lite bilder i stället.[ Freja-bus. ]

Har börjat klicka in freja nu. Går jättebra, hon förstår lätt kopplingen mellan klickern och belöningen. Var även på biblioteket här om dagen och lånade bl.a. två böcker om klickerträning. Här ska läsas!
En dag tog vi en promenad till stallet också. Hästarna börjar bli okej, Dinet var lite läskig när hon skulle lukta på lilla Freja med sin stora mule. Vi har även träffat en häst som kallas för Bella-bus, vilket är lite roligt då Freja har blivit Freja-bus.
Vi har även varit och hälsat på vid min mammas jobb, mycket intressant, och många människor att hälsa på. Sedan har vi tagit en tur till Vadköping och kollat runt lite. Vi stötte på en stor brun hund, lite läskig var den allt. Vi har även börjat använda torkad korv som godis, tips från en bok. Uppskattas mycket av den lilla krabaten. Hon har hälsat på kaninen också, som hon tvättade lite på huvudet.
Hon har även fått klorna klippta, tänderna borstade och sköljt henne i badkaret. De två första uppskattades inte sådär jätte mycket, men det sistnämnda var okej.Tillbaka till startsidan
RSS 2.0