[ Slut på valpkurs... ]

Idag slutade valpkursen genom att vi gick repeterande allting en gång till. Speciellt i passivitets träningen har Freja verkligen utvecklats! Vi tränade genom att släppa godis framför hunden och hunden skulle sedan vänta på ett varsågod. I början var Freja som det här: "Vaddå vänta? Jag ska ha min godis!" Nu är hon mycket bättre: "Åh, en godis. Jag sätter mig här och väntar, eller jag kanske ska lägga mig, är det vad matte vill?" Som ni såg på videon t.ex. så lade hon sig iprincip på godisen, mcyket bättre än att slänga sig över den. Fast ibland snor hon den ändå, men men.
Koppelgåendet är också bättre. Vi hade en övning t.ex. där man lägger godis i en skål och sedan ska man gå mot skålen utan att hunden drar, om den gör det ska man backa tre steg och sedan gå framåt igen. Första gången hade Freja ungefär samma attityd som till passivitets träningen. Vaddå gå lugnt? Nu går hon visserligen inte jättelungt med skillnad är det allt!

Efter valpkursen har vi nu anmält oss till en anti-jakt kurs över en helg. För vi ska inte ha Freja till någon form av jakt så vi tänkte att det är bäst att träna bort det, just för att hon ska kunna stanna kvar även om det kommer något intressant förbi och så. Sedan fokuserar ju kursen mycket på att bli intressantare än vad som nu kan tänkas komma förbi.
Har även anmält intresse till en Freestyle kurs som borde bli av snart. Freja tycker ju om att lära sig nya saker och det verkar helt enkelt väldigt roligt. Det är vad som är inplanerat nu då, och såklart utställningen i Tierp på Lördag vilken jag hoppas ska gå bra!

Kommentarer
Postat av: Eva Sandin

Så duktiga ni är. Hoppas vi ses i Surahammar... sista anm.dag är 24 okt. Har ny mailadress som du kan ge till mamma också. Pussa Freja från oss <3

2011-10-13 • 17:21:30
Webbsida: http://orionskennel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Tillbaka till startsidan
Trackback
RSS 2.0