[ 3,4 Kilogram ]

Vi vägde Freja tidigare idag, så hon väger på ett ungefär 3,4 kilo vilket verkar vara ganska normalt. Vi har även åkt lite i bilen för att hon skall vänja sig, verkar inte vara några större problem. Ger man henne ett litet tuggben håller hon sig sysselsatt och klagar inte alls mycket.
Har även läst på om klickerträning vilket verkar vara en väldigt bra metod att träna på. Hon sover och leker ganska mycket, fortfarande är det nästan det enda hon gör. Idag låg hon under en av stolarna på trädgården och slappade lite, fast sedan kom grannens bil och väckte henne.

Okej, tre bilder på en sovande hund? Kunde inte låta bli, hon är så otroligt söt. :)

[ Framsteg! ]

Idag har vi gjort lite framsteg. Först har vi lyckats få upp ett litet staket en del av tomten som lilla Freja kan vara på nu. Vi har även börjat lära oss "sitt" lite smått, går väldigt bra. Hon är lättlärd den lille.
Hon äter igen vilket är vädigt bra, hade väl bara en liten matvägran. Dörren är öppen och ut till hennes lilla inhägnad, så nyligen gick hon ut självmant och najsade och kissade! Hon är ju jätteduktig! :) Vi slappade lite i "soffan" ute på altanen också, mycket trevligt. Det blir mycket sovande, man leker sedan sover man. Sedan leker man igen. Sedan håller man på så.
Hon ville även jaga spaden som jag tog upp bajshögarna med. Hon skulle springa efter och försöka fånga den. Man fick vara försiktigt så att man inte slog till henne. Nä, inte riktigt men nästan.Kolla här! Hittade en bild från när vi var och kollade på henne första gången. Herregud vad tiden går fort, känns som att hon var sådär liten nyss. Lilla Idun bredvid också, båda två riktigt söta. De var så... små. :)

[ Sopborsten är rolig ]

Vaknade klockan halv fem imorse av lite olika anledningar. I vilket fall skulle Freja ut och kissa, sedan var det direkt in igen. Det kan vara lite kallt sådär tidigt på morgonen så då kan det vara skönt att komma in igen. Direkt upp i min säng var det sedan, så då sov vi ett tag till. Min mamma gav henne mat men tydligen åt hon inte sådär jätte mycket, hoppas att det blir bättre sedan. Just nu sitter vi ute i lilla valphagen och har det mysigt och den lille försöker äta gräs.
Sopborsten är tydligen en väldigt rolig leksak också. Så här kommer man aldrig mera få sopa golven ifred. Haha!

[ Ut med tungan och sov! ]

Jag hade en vän som kom och hälsade på en stund idag. Freja blev glad och ville hälsa direkt. Mina föräldrar åkte iväg och handlade lite så under den tiden gav vi henne mat och rastade henne, hon börjar bli duktigt och bajsar och kissar nästan enbart utomhus. När vi var ute lekte i en liten del också, riktigt roligt sade Freja. Vi har sedan börjat att utforska skogen lite smått. Finns mycket att lukta på därute!
När vi kom in vilade vi lite i soffan och den lilla fick vara med och vila mellan oss när vi kollade på film. Vi kollade på hela två filmer idag, och Freja ville vara med och sova/vila under båda två. Så nu har hon sett Kung Fu Panda och Låt Den Rätte Komma In. Ganskade varierande genre där, haha. Under en stund låg hon i min kompis knä på rygg och med tungan ute. Haha! Hon försökte även jaga efter sin svans men förstod inte riktigt varför den hela tiden försvann när hon rörde på sig. Mycket konsitgt det där med svansar.

Nästa gång vi var ute och gick lyckades vi stöta på en liten shetlandsponny som drog en liten vagn. Stackars Freja blev jätterädd av den stora varelsen. När vi kom hem blev hon lugn igen och ville sova lite till, det är jobbigt att gå när man är liten.
Just nu har hon samma position som igår: Kroppen i mitt knä och huvudet på skrivbordet. Verkar som en riktigt bekväm stälning att sova på, åtminstone om man är hund.

[ Kottar ]

Blev väckt runt klockan sju imorse av den lilla plutten. Då ville hon ha mat och sedan ut och kissa, efter det gick vi in och sov lite igen i ungefär en timme innan hon ville ut och kissa och bajsa igen. Igår ville hon bara bajsa inomhus men idag gick det bra att göra det utomhus, mycke beröm fick hon då. Hon har även försökt leka med sin spegelbild som på något konstigt sätt inte vill leka med henne. Mycket konstigt det där, inte ens marsvinet Stina vill leka med henne.
Under natten sov hon i min säng hela tiden och ville krypa intill. Antar att hon kan tycka att det kan vara lite tomt utan sin syster att krypa intill. Vi har även märkt att hon tycker mycket om kottar, så man får gå och plocka ur kottar ur hennes mun då och då.

Såhär tyckte hon allt att hon kunde sova igår kväll, men huvudet på mitt skrivbord. Ser inte ut som någon ställning jag skulle föredra med tydligen tyckte hon att det var ganska bekvämt.

[ Svar på kommentarer ]

Tackar. ^^' Jo, det får man hoppas. x) Just nu sover hon i alla fall i mitt knä, med huvudet på skrivbordet. xP

Man tackar ännu en gång. :) Det skall jag göra, stackarn kommer bli sönderpussad. :P

[ Freja är här! ]

Nu har den lilla krabaten kommit hit. Hon verkar tycka att det är okej, men får se vad hon säger inatt. Hon somnade i mitt knä förrut men när hon sedan vaknar är det full fart och busa. Freja verkar även tycka att kaninen är en aning farlig, för att inte tala om sin egen spegelbild, mycket läskigt det där. Förhoppningsvis vänjer hon sig snart. När vi var ute och vandrade runt på tomten var det bara full fart framåt förutom när hon skulle kissa. Sedan var det full fart igen!


[ Da Da Dum, En blogg. ]

Nejmen kolla, en blogg! Det här inlägget är bara ett test inlägg. Tralala~
Nej, nu skall jag äta frukost. Have a nice day!

Tillbaka till startsidan
RSS 2.0