[ Slut på valpkurs... ]

Idag slutade valpkursen genom att vi gick repeterande allting en gång till. Speciellt i passivitets träningen har Freja verkligen utvecklats! Vi tränade genom att släppa godis framför hunden och hunden skulle sedan vänta på ett varsågod. I början var Freja som det här: "Vaddå vänta? Jag ska ha min godis!" Nu är hon mycket bättre: "Åh, en godis. Jag sätter mig här och väntar, eller jag kanske ska lägga mig, är det vad matte vill?" Som ni såg på videon t.ex. så lade hon sig iprincip på godisen, mcyket bättre än att slänga sig över den. Fast ibland snor hon den ändå, men men.
Koppelgåendet är också bättre. Vi hade en övning t.ex. där man lägger godis i en skål och sedan ska man gå mot skålen utan att hunden drar, om den gör det ska man backa tre steg och sedan gå framåt igen. Första gången hade Freja ungefär samma attityd som till passivitets träningen. Vaddå gå lugnt? Nu går hon visserligen inte jättelungt med skillnad är det allt!

Efter valpkursen har vi nu anmält oss till en anti-jakt kurs över en helg. För vi ska inte ha Freja till någon form av jakt så vi tänkte att det är bäst att träna bort det, just för att hon ska kunna stanna kvar även om det kommer något intressant förbi och så. Sedan fokuserar ju kursen mycket på att bli intressantare än vad som nu kan tänkas komma förbi.
Har även anmält intresse till en Freestyle kurs som borde bli av snart. Freja tycker ju om att lära sig nya saker och det verkar helt enkelt väldigt roligt. Det är vad som är inplanerat nu då, och såklart utställningen i Tierp på Lördag vilken jag hoppas ska gå bra!

[ Hopp & Lek ]

Idag hittade vi en fästin på Freja, en otäck liten sak som riktigt hade grävt sig ned i skinnet. På tassen satt den och såg inte riktigt ut som en fästing, men Freja var jätteduktig som lät oss klämma och peta på hennes lilla tass. Och när man är duktig får man korv, vilket bebisen tycker om.

Sedan tränade jag lite idag också, hon kan nu även lägga upp framtasarna på mina händer på kommando och även ställa framtassarna på mina knän. Jätteduktig är hon!
Senaste gången på valp kursen tränade vi inkallning, det var roligt tyckte Freja. Speciellt när man fick en leksak som belöning, mycket effiktivare än godis faktiskt. Mot slutet hittade hon en intressant liten staty, hon kom inte på kommandot 'kom' då, men hon kom när man pep i leksaken. Den lilla busen.


[ Jag tränar Freja. ]

Så, när mina föräldrar var ute och plockade svamp tog jag fram stativet och kameran för att filma lite.
Jag har klippt bort några delar då Freja bl.a. bara låg ned och inte ville komma på "varsågod". Och om någon skulle undrar varför hon håller på och tuggar under slutet så var det en mjuk godis som fastnade på hennes tand, dock hade hon inte tålamod nog att låta mig pilla bort den. Men hon har blivit mycket bättre med att låta en kolla henne i munnen. :)

Musiken i början är väldigt tystlåten, så man kan behöva dra upp ljudet lite och sedan sänka det lite längre in då den blir högre. Och ja, alla tränar såklart sinna hundar barfota. (ironi)


[ Long time, no see. ]

Har inte bloggat sedan Vetlanda, förlåt för det. Jag ska bättra mig, jag lovar. När jag inte bloggar regelbundet kan det ibland bli svårt att hålla koll på vad som har hänt efter senaste gången jag bloggade, så om det blir några upprepningar ursäktar jag även för det.
Freja pluppen verkar i vilket fall föredra de tuggben jag tycker luktar äckligast.
Bebsisen (som jag egentligen inte borde kalla för bebis) har lärt sig en hel del nytt. Hon kan numera bl.a. vacker tass och ligg. Håller på att träna snurra runt och att gå slalom mellan benen. Vi har även tränat en del med kommandot "vänta" och sedan "varsågod". Går väldigt bra det med.

Idag gick jag och Freja på en promenad. Hon vill inte så gärna lämna huset i början så då är hon lite seg, men sedan går hon på väldigt bra. Hon blir bara duktigare och duktigare. Tränar ju även en hel del hantering, kolla på tänder och liknande. Sedan fick vi besök, vilket var ett riktigt "wohoo" för Freja, alltid roligt med folk.Tillbaka till startsidan
RSS 2.0